Marvin Dee Band is begonnen aan een nieuw hoofdstuk. De band trok zich twee weken terug in een muzikale bubbel in de GAM Studio’s (La Chapelle’s kleine zusje) in de Belgische Ardennen. Het album kreeg de toepasselijke werktitel “Changes”, vernoemd naar een nummer welke uiteindelijk de selectie niet eens haalde, en toch de lading het beste dekt.

“Doordachte, maar toegankelijke pop/rock met een prominente rol voor de achtergrond vocalen”

Changes gaat over een band die niet langer over zich heen laat lopen. Over volwassen worden en keuzes maken. Over vooruit kijken, en stappen terug durven nemen. Over voorspoed en tegenslag. Maar vooral over het overwinnen van de stemmen (in je eigen hoofd en je omgeving) die je zeggen dat je niet goed genoeg bent, en het vinden van je eigen weg.

De plaat zal medio 2019 verschijnen. Inmiddels zijn er al 3 singles verschenen. ‘Bolt Everything Down’, de eerste van de 3, werd heel goed ontvangen in de VS, UK, Duitsland en Spanje, waar hij de Nationale Radio haalde. In Nederland werd de band naar aanleiding van de tweede single, ‘Little Boy’ o.a. uitgenodigd op NPO Radio 1 en NPO Radio 5.

De release van de derde single, ‘Solid’ viert de band op 15 maart groots met een show in de AFAS Live, Amsterdam, waar zij diezelfde avond de aftershow van hun grootste muzikale voorbeeld Dave Matthews Band mogen verzorgen.

“Totale controle en beheersing over zijn stem in zowel het lage als het hoge bereik.”

De plaat zal begin 2019 verschijnen. De eerste single “Bolt Everything Down” verscheen 26 oktober.