De eerste post-COVID shows staan alweer op de planning! Check nu onze agenda voor shows in jouw regio!

Nieuwe single ‘Step Back’ in nu overal te beluisteren!

 

Marvin Dee Band is begonnen aan een nieuw hoofdstuk. De band trok zich in de zomer van 2018 terug in een muzikale bubbel in de GAM Studio’s (La Chapelle’s kleine zusje) in de Belgische Ardennen. Het album kreeg de toepasselijke werktitel “Changes”, vernoemd naar een nummer welke uiteindelijk de selectie niet eens haalde, en toch de lading het beste dekt.

“Doordachte, maar toegankelijke pop/rock met een prominente rol voor de achtergrond vocalen”

“Een band die graag uitpakt en alles tot in de puntjes verzorgd heeft. Een ode aan het speelplezier.”

Changes gaat over een band die niet langer over zich heen laat lopen. Over volwassen worden en keuzes maken. Over vooruit kijken, en stappen terug durven nemen. Over voorspoed en tegenslag. Maar vooral over het overwinnen van de stemmen (in je eigen hoofd en je omgeving) die je zeggen dat je niet goed genoeg bent, en het vinden van je eigen weg. Dit zijn thema’s die zowel in Marvin’s eigen leven, als in de loopbaan van de band naar voren zijn gekomen in het afgelopen jaar.

De plaat is 6 oktober verschenen op CD en Vinyl. De release werd groots gevierd met een release show in XXL bezetting (met blazers, strijkers en gastmuzikanten) in Paard, Den Haag.

 

‘Bolt Everything Down’, de eerste single van de plaat, werd heel goed ontvangen in de VS, UK, Duitsland en Spanje, waar hij de Nationale Radio haalde. In Nederland werd de band dit jaar o.a. uitgenodigd op Q Music, NPO Radio 1 en NPO Radio 5, en stond de band in de Aftershow van Dave Matthews Band in AFAS Live. Ook stonden 4 van de zingende bandleden dit jaar in een uitverkocht Ahoy (12x) en de Kuip (5x), waar zij meezongen in het koor van Marco Borsato.

“Totale controle en beheersing over zijn stem in zowel het lage als het hoge bereik.”

De plaat komt vooralsnog alleen uit op CD en Vinyl. De eerste singles zijn nu al te horen op alle streaming diensten.